Incubadores i Acceleradores

Avui en dia existeixen moltes entitats, públiques i privades, que t’ajuden alhora d’emprendre un negoci. Depèn de la situació que estiguis, necessitaràs una o una altre.

Primer de tot hem d’entendre que els dos conceptes son serveis per emprenedors, però en situacions diferents. Però ambdós serveis s’ha demostrat que ajuden a reduir les tasses de fracàs, que tradicionalment son molt altes.

Una incubadora, com en l’apartat animal, és una entitat que t’ajuda a NÉIXER. Sol ser un programa intens en formació + mentorització, i t’ajuda a sortir al mercat i testejar el teu producte o servei.

Actualment a Girona disposem de 3 nous programes d’incubació: El Civichub a la Garrotxa, especialitzat en el sector governamental, el Figueres Food Talent, especialitzat en el sector alimentari, i el Smart Town a Calonge i Sant Antoni, especialitzat en Smart Cities.

Les incubadores poden ser públiques (com les 3 anomenades anteriorment) o privades. Actualment a Girona s’està creant una incubadora privada del sector turístic que molt aviat en sentirem a parlar.

Les acceleradores son programes que t’ajuden a CREIXER. Està pensat per empreses de recent creació (startups), que volen fer un fort creixement en poc temps. Actualment no disposem de programes d’acceleració a Girona, però durant 4 anys hem tingut el programa Startup Catalonia, a on vàrem ajudar a mes de 100 startups.

La figura clau en ambdós serveis és el mentor, que en anteriors articles n’hem parlat, i que era una persona amb experiència alhora de crear empreses i que t’ajuda en les primeres fases del teu negoci.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *