Ecosistema Startup

Avui en dia es parla molt sobre el ecosistema de Barcelona en el món startup, i la veritat és que està pujant moltíssim en tots els rànquings que valoren diferents aspectes. Mes de 1.500 startups, unes 30 acceleradores i una qualitat de vida que no te cap altre ecosistema startup en el món (juntament amb Tel-Aviv, l’únic ecosistema startup amb platja al costat)

Però ara vull analitzar el nostre ecosistema gironí. He contat que tenim unes 200 startups actives, una universitat amb mes de 15.000 alumnes, i uns inversors cada vegada mes presents gràcies a la gran feina de BAGI. Tenim 22 vivers d’empreses a tot el territori i uns 25 coworkings. I persones referents en el mon startup com Josep Coll, Jordi Plana, Didac Lee o David Martin.

Tot i que anem pel bon camí, encara ens falta molt per ser un bon ecosistema. No tenim cap acceleradora dins el territori i costa molt que un estudiant de la universitat vulgui/pugui crear una startup.

A Israel quan expliquen el èxit de la seva Statup Nation, diuen que la clau és la triple Helix, entre el món acadèmic, el sector públic i el sector privat. I que aquests tres estiguin ben units i amb una bona relació.

Som-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *