Finançament alternatiu per una startup

Un cop hem vist que a Girona tenim projectes bons, amb creixement i sobretot amb molt de potencial, ara ens fa falta inversió perquè aquestes noves empreses puguin créixer mes ràpidament.

La inversió clàssica està sent sobrepassada per el finançament alternatiu: Crowdfunding, crowdlending, Business Angels, Venture Capital, …

Aquest tipus de finançament és molt més habitual del que ens sembla i tenim exemples ben a prop nostre.

Empreses com La Brava Beer, Viuho i Skitude, han fet diverses campanyes de equity crowdfunding (microfinançament a canvi de % de l’empresa) a plataformes com Crowdcube i The Crowd Angel. Amb imports sol.licitats entre 100.000€ i 300.000€

També diverses empreses consolidades, estan fent servir plataformes de crowdlending com Arboribus, per demanar crèdits microfinançats per particulars.

En el cas de Business Angels (inversors privats) tenim molts exemples de startup’s amb inversors tant locals com internacionals. A Girona tenim la sort de comptar amb una entitat com BAGI (Business Angels Girona) que està fent una molt bona feina tant per buscar projectes per invertir, com per identificar inversors i donar-li totes les eines i coneixements per poder fer la inversió..

Pel que fa a crèdits públics, moltes startup’s estan fent servir crèdits públics com ENISA o del ICF, ja que en alguns casos, no demanen garanties (avals) per demanar-los.

Amb tot això, els bancs estan quedant una mica fora de joc, i potser s’hauran de posar les piles per poder captar a les empreses del futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *