Joves? emprenedors

Moltes vegades es relaciona la paraula emprenedors amb el fet de que siguin “joves emprenedors”. No és cert, els emprenedors no tenen edat. Es pot crear una empresa tant als 18 anys com als 75 anys !

De fet, si mirem la mitjana d’edat dels emprenedors a Catalunya és d’uns 35-40 anys, i un dels emprenedors amb mes empenta que conec, te mes de 50 anys…

Aquí és a on tenim un dèficit important respecte a altres països tradicionalment més emprenedors (Estats Units, Israel, …). No tenim emprenedors joves, o els joves (sortits de la Universitat o d’un cicle formatiu) no es plantegen, inicialment, crear una empresa.

Com ho podem potenciar? Com podem fer que els joves vulguin emprendre tot just acabats els seus estudis? Doncs tenim diferents fronts per atacar:

  • Universitat/Instituts: Hem de fer que l’emprenedoria sigui una competència transversal i en TOTES les facultats/centres!
  • Societat: Hem de sensibilitzar més la societat en el que fa referència als emprenedors, que culturalment estigui ben vist emprendre i sobretot no assenyalar com a fracassats a la gent que empren i no s’ensurt…
  • Administració: S’està fent bona feina però falta incidir una mica més en els joves. El iFest és un exemple de com es pot sensibilitzar els joves en l’emprenedoria i la innovació.

Una de les raons que sento a dir als joves de perquè no emprenen, és la falta de recursos. Els programes de incubació ajuden a que emprenedors sense recursos, puguin tirar endavant les seves idees, amb un recolzament total en totes les àrees.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *