Hi ha vida després…

Com quan es va acabar la segona guerra mundial, aquesta és una situació nova, per tant desconeguda per tots i que no sabem com reaccionarà l’economia i per tant les nostres empreses i emprenedors.

El que si està clar és la necessitat d’adaptar-se.  Quan hi ha canvis i tant dràstics com aquest, el que sobreviu és el que millor i mes ràpidament s’adapta. Aquests dies estic veient una gran oportunitat per el que tots donàvem per mort: el comerç local.

Aquests dies de confinament s’han adaptat molt ràpidament a les demandes de la gent: readaptant horaris, preveient franges per edats, posant mesures d’higiene i sobretot promovent el enviament a domicili. Jo mateix mai havia demanat cap producte alimentari per internet, i aquesta setmana ja hem demanat: pa, verdura, fruita i carn…

En una de les últimes classes que vaig donar abans del confinament, els explicava als alumnes de com haurien de canviar els comerços locals per tot el canvi tecnològic que ja existeix i sobretot per el gran monstre que és Amazon. Doncs s’han adaptat molt ràpidament i a la seva manera: comandes per telèfon, mail, whatsapp, instagram, , … pagament per Bizum, Verse, Paypal,  transferència o portant el datàfon al cim. Aquests dies han sigut una prova claríssima de que podem viure tranquil·lament sense diners en metàl·lic.

Ara fa falta de que aquests comerços, vist que poden fer-ho i tenen mitjans, s’aboquin a aquests canvis i ofereixin, productes locals fets per productors locals, a casa teva.

Som-hi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *