Mentors: voluntariat vs professionalitat

Darrerament estic veient diferents serveis que ofereixen diverses entitats públiques i privades, que proporcionen “mentors” per assessorar a persones que volen iniciar el seu projecte.

Es per això que voldria diferenciar aquests serveis gratuïts, per part de voluntaris, que assessoren a persones que volen ser emprenedors i estan en fase de desenvolupament del seu projecte.

És un assessorament molt útil per aquelles persones que estan en fases molt inicials del seu negoci. De fet, la paraula mes correcte per definir aquest servei seria assessor o tutor.

Per altra banda, els mentors professionals, o servei de mentoring, és un servei professional, per part d’una persona que ha viscut el procés de creació i desenvolupament de un negoci o ocupa una posició destacada dins d’una organització y parla sempre des de la seva experiència.

Aquest mentor dedica una petita part del seu temps a mentoritzar empreses o emprenedors que han detectat una mancança en el seu negoci que ja tenen iniciat, per exemple en temes com el finançament, el màrqueting, la internacionalització, o el canvi en la seva estratègia.

Un dels punts clau en que aquest servei de mentoring funcioni és detectar l’àrea a on el emprenedor necessita consell i el “matching” o com fer una bona selecció del millor mentor.

Per la meva experiència, recomano un assessor o tutor en les etapes de disseny i desenvolupament del negoci, en canvi recomano un mentor en les etapes de posada en marxa i desenvolupament inicial del negoci, a on el emprenedor/empresari sol anar atabalat i on el consell i mirada externa no contaminada d’algú que ha passat per la mateixa experiència que està passant ell, és molt preuat.

Mentyco – Startup de mentoring online

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *